Kurser og uddannelse / Kurser i Wales - Storey Arms

Kurser i Wales - Storey Arms

Vi er stolte over at kunne videreføre traditionen med danske kurser på ”Storey Arms Outdoor Education Centre” i Wales. På Storey Arms i nationalparken Brecon Beacons smukke og udfordrende natur, nord for Cardiff i Wales, er alle muligheder for oplevelser og udfordringer til stede.

1. OPLEVELSER OG UDFORDRINGER I NATUREN
Aktiviteter som ofte forekommer på dette kursus er:
* Klatring
* abseiling
* kano og kajak
* orientering
* huleklatring
* vandre- og oplevelsesture

Kursets mål er:
*at udvikle deltagernes praktiske og teoretiske forudsætninger for at arbejde med udfordringer og oplevelser i naturen

Deltagerforudsætninger:
Ingen. Kurset er ikke et ”kanindrøberkursus” og derfor kræves ingen specielle forudsætninger.
 


2. KANOKURSUS – FOSPADLING
Kurset vil. bl.a. indeholde padling i fosser samt enerkano.

Der vil blive lagt vægt på sikkerhed og de grundlæggende principper, bl.a. rutevalg gennem fosser og styreteknikker.

Deltagerne skal være uddannede kanoinstruktører, eller have tilsvarende erfaring. Du skal kunne styre en kano sikkert ved søsejlads under alle forhold, have deltaget i længerevarende lettere kanoture, samt mestre grundlæggende færdigheder i fospadling.

Kursets mål er:
* at gøre deltagerne i stand til, at kunne padle på lettere fosser med børn, samt at kunne vurdere, hvor det vil være uforsvarligt.

Ud over ovenstående rammer, vil kursets indhold blive fastlagt i med deltagerne. Vi undersøger pt. om kursets kan være komptencegivende for Kanosamrådets ”Instruktør 3 / fos kursus”.
 


3. KAJAKKURSUS – FOSPADLING

Kurset vil bl.a. indeholde roning i fosser. Der vil blive lagt vægt på sikkerhed og de grundlæggende principper, bl.a. rutevalg gennem fosser og styreteknikker.

Deltagerne skal være på havkajakinstruktør 2 niveau. Du skal have prøvet at sejle fos, kunne styre en kajak sikkert under alle forhold, samt have deltaget i flere længere kajakture.

Kursets mål et:
* at gøre deltagerne i stand til, at kunne ro på lette fosser med børn, sat at kunne vurdere, hvor det ville være forsvarligt.

Ud over ovenstående rammer, vil kursets indhold blive fastlagt med deltagerne
 


4. MOUNTAIN LEADERSHIP KURSUS

Kurset indeholder navigation herunder planlægning af ruter og gennemgang af, hvordan man bevæger sig forsvarligt i et sikkert terræn. Deltagerne lærer også om nød- og redningsprocedurer, herunder organisation af redninger, brug af redningsudstyr og metoder til at krydse floder og improviserede redningsteknikker. Kurset vil bestå af lange dage i bjergene og teori om aftenen.

Kursets mål er:
* at gøre deltagerne fortrolige med at opholde sig i bjergene, samt at være i stand til på forsvarlig vis at lede grupper på vandreture i sommermånederne.

Har du tidligere været på ML-kurset, undersøger vi pt. Mulighederne for certificering Mountain Leader Award. Kontakt os, hvis du har spørgsmål.
INFO STOREY ARMS:
11.-18. november 2017

Varighed: 8 dage
Sted: Storey Arms Outdoor Education Centre, i nationalparken Brecon Beacons i Wales. Rejsen foregår med med fly
Underviser: Instruktører fra Storey Arms
Tilmeldingsfrist: 25. september 2017. Tilmelding sker til ursusoutdoor@gmail.com
Pris: 6.000,- inkl. ophold og fællestransport ekskl. fortæring under rejsen.
Orientering: Der afholdes orienteringsmøde den 10. oktober 2017 kl. 19.30
Tidspunkt: Afrejse den 11. november 2017 – om morgenen. Ankomst til Storey Arms lørdag aften (til aftensmad). Aktiviteter fra søndag morgen til fredag aften (6 dage). Hjemrejse lørdag morgen. Ankomst i Danmark den 18. november 2017.Kurser i Wales – Storey Arms
Ursus Outdoor Education | CVR: 31435528 | Søndervang 17, 8654 Bryrup - Danmark | Tlf.: +4528590900